kozinfo

Munkarend:

 

A köztisztasággal foglalkozó jogszabályok az ingatlan tulajdonosára, társasházakra, üzletek tulajdonosaira terhelik az érintett járdaszakaszok tisztántartását, síkosság-mentesítését. Az Önkormányzat - mintegy többletszolgáltatásként - közmunka keretében nyújt segítséget ebben az erőfeszítésben. Ebben a közfeladatban vállal részt a Nonprofit Kft is. Az útfelületek, a tömegközlekedés által igénybevett útvonal, valamint néhány kiemelt főútvonal gazdája a Főváros, és a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. (FKF), ezek pontos elhelyezkedését külön térképen is megtekinthetik ide kattintva.

Az Önkormányzati költségek csökkentése érdekében Társaságunk 2011-ben az alábbi feladatokat vette át külső cégektől:

 

a./ a Terézvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek, kutyafuttatók, szökőkutak, csobogó- és ivókutak fenntartása. Ezekbe a fenntartási feladatokba a rendszeres takarítás, homokozó frissítése, fertőtlenítése és szükség szerinti cseréje, a padok és egyéb parkberendezési tárgyak (szemetes edények, kerítések stb.) karbantartása, javítása,

festése, szükség szerinti cseréje, stb. tartozik.

 

b./ a Terézvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő parkok kertészeti munkálatai: lombszedés, -szállítás a komposztálóba; egy és kétnyári virágok, cserjék, fák kiültetése; virághengerek telepítése és fenntartása; gyepfelületek, sövények és cserjék nyírása; fagallyazás; parkok folyamatos takarítása, stb.

 

c./ DOG-BOX-okkal kapcsolatos munkák: szeptember 16 és május 15. között hetente egyszer, május 16. és szeptember 15. között hetente háromszor gyűjtjük és szállítjuk szemétégetőbe a kutyapiszkot.

 

 

KÉZZEL VÉGZETT KÖZTERÜLET TAKARÍTÁS

 

napi takarításra kijelölt körzetek 1, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
heti (legalább) kétszeri takarításra kijelölt körzetek: 2, 6, 7, 8, 9, 10

 

GÉPPEL VÉGZETT KÖZTERÜLET TAKARÍTÁS

 

gépi seprés : heti kétszeri takarításra kijelölt körzetek
4, 5, 11
nagynyomású mosóval végzett kiemelten kezelt körzetek
1, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21
heti (legalább) egyszeri takarításra kijelölt körzetek
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 22

 

A KÖRZETEK MEGTEKINTÉSE TÉRKÉPEN